- 1 Kiwi met schil
- 1 Citroen met schil
- 1 Paprika met schil
- 1 handje Inca-bessen
- 3 stronken Selderij
- 10 deelblokjes Spinazie (a la crème.. sorry, verkeerde gekocht 😉
- 0.1L Olijfolie & een plens water.
KIWI? Deze Nieuw-Zeelandse bes (van origine Chinees) is vernoemd naar de inlandse loopvogel (de kiwi) en is erg voedzaam. De schil is ook eetbaar en bevat extra vezels. De kiwi bevat meer vitamine C (1 kiwi = 166% van de dagelijkse behoefte, vitamine C bevordert de opname van koper en ijzer) dan veel andere fruitsoorten en is een goede kaliumbron (bloeddrukverlagend). Kiwi’s zijn ook cholesterolverlagend en bevat o.a. aminozuren, foliumzuur, magnesium, koper, zink, fosfor, mangaan, vitamine A en het is een vetarme bron van vitamine E. Verder bevatten ze koolhydraten, eiwitten en zeer weinig vet. De kiwi gold is een kleinere variant. Hij heeft een zachte schil en smaakt een stuk zoeter doordat er meer fructose en glucose in zit. Een voordeel van de kiwi gold is dat er nog meer vitamines in zitten. Ik prefereer zelf de originele kiwi, maar wie deze wat te zuur vindt heeft met de `gold-versie´ een prima alternatief! En ik gebruik ook de schil van de Kiwi. De meeste vitamines zitten bij de Kiwi net onder de huid. Dus veel mensen ‘schillen’ al het goede van de Kiwi af. Als je de Kiwi goed wast, kan je de schil gewoon eten.
Smaakscore: 7
Textuur: 8.1. (schaal 1-10: 1= met mes en vork eten. 10= heeeel vloeibaar en dus gemakkelijk te drinken)